26 Ιαν 2009

Το απορριμματοφόρο






Ήταν ένα απόγευμα του Δεκέμβρη. Ο Μ προϊστάμενος του μικρού γραφείου παρέα με μια αχνιστή κούπα καφέ κάθισε στο ξύλινο γραφείο του και άναψε ένα τσιγάρο. Το ραδιόφωνο έπαιζε ένα παλιό γαλλικό τραγούδι. Την προσοχή του τράβηξε το κόκκινο κουτί που με τάξη είχε αφήσει στο πρώτο ράφι της βιβλιοθήκης του. Με μία απότομη κίνηση άνοίγει το φθαρμένο του καπάκι. Πολύχρωμοι φάκελοι δεμένοι με λεπτούς σπόγκους ήταν παραταγμένοι έως την μέση του κουτιού . Με βίαιες κινήσεις αρπάζει στα χέρια του όλες τις παλιές επιστολές που Εκείνη του είχε στείλει τότε...Μία μία προσεκτικά διαβάζει τις ημερομηνίες στις σφραγίδες του ταχυδρομίου. Διαλέγει και αφήνει στην άκρη την πιό πρόσφατη επιστολή με ημερομηνία μόλις δύο ημέρες πρίν.Βγάζει απο μέσα το γράμμα και σκίζει τον φάκελο. Κατόπιν την διπλώνει και την φυλάει στην δεξιά τσέπη της καπαρντίνας του. Με βίαιες κινήσεις σκίζει τις υπόλοιπες ώστε καμμία να μήν μείνει ακέραιη. Κατόπιν παίρνει ένα χάπι απο το κουτί που βρισκόταν στο πρώτο συρτάρι του γραφείου και το καταπίνει χωρίς υγρό.
Με βραχνή κουρασμένη φωνή είπε στον υπάλληλο του: «Μπορείς να ενδιαφερθείς για όλα τα σχισμένα χαρτιά και να κάνεις κάτι έτσι ώστε να τα ξεφορτωθώ το συντομότερο δυνατόν;»
Εκείνος με αργές κινήσεις άπλωσε και τα δυό του χέρια και στρίβωντας καταφατικά το κεφάλι του με μια δόση απορίας άρπαξε στις χούφτες του τον σωρό απο τα χαρτιά Ο κάδος των σκουπιδιών ήταν στην κουζίνα και γρήγορα όλα βρέθηκαν εκεί μπλεγμένα με τα κατακάθια του γαλλικού καφέ, τα αποτσίγαρα και τα άδεια μπουκάλια απο μπύρα.
Νωρίς το ίδιο βράδυ και ενώ το απορριμματοφόρο έκανε τον συνηθισμένο του ελιγμό για να στρίψει την οδό Στουρνάρη με κατεύθυνση την Αχαρνών και κατόπιν την οδό Ηπείρου ο οδηγός σταμάτησε απότομα το βαρύ αυτοκίνητο καθώς φωνές περαστικών και κορναρίσματα αυτοκινήτων έκραζαν ακατάπαυστα. Ένας άντρας μεσήλικας, με ασημί μαλλιά και μπλέ καπαρντίνα βρισκόταν κάτω απο την αριστερή ρόδα του βαρέος οχήματος.Στην αριστερή του χούφτα κρατούσε σφιχτά μια μισοσκισμένη σελίδα. Σωροί απο χαρτιά πετούσαν στον κρύο αγέρα.

Ανάσα

3 σχόλια:

faraona είπε...

Φοβερο το σασπενς.Αλλα τελικα βρέθηκε κάτω απο τις ρόδες η έπεσε πάνω στις ρόδες?


Θερμη καληνύχτα Ανάσα μου!

ΑΝΑΣΑ είπε...

Φαραόνα

"...Ένας άντρας μεσήλικας, με ασημί μαλλιά και μπλέ καπαρντίνα βρισκόταν κάτω απο την αριστερή ρόδα του βαρέος οχήματος..."

σε φιλώ

tovenito είπε...

αχ, έχουμε την ίδια μουσική!!
την επόμενη φορά να μην χρειαστεί..ούτε να πεταχτούν, ούτε να κλείσει ο κύκλος αδοξα